dimarts, 4 d’agost del 2009

EL SILENCI DELS VENÇUTS!!!!! NO ; NO ; NO!!!


El Silenci dels vençuts.


Nosaltres els polonesos, els vençuts de l’història: Ressorgits del fons dels silencis, de tots el silencis. Mestres del silenci, perquè ens han robat les paraules. Sabem , coneixem , hem patit al fons de la nostra pell , en carn viva la realitat d’un règim que en nom d’un suposat contingut social es va apoderar de les paraules . Dels mots de totes les coses.

Anys de clandestina experiència, ens han ensenyat a administrar els silencis. El poder a Polònia: aquest poder que ve del centre i s’escampa per Diputacions , Delegacions , Governs, i casals dits del poble. El poder que presumeix de tenir el patrimoni de l’ordre , el patrimoni de la paraula. El que proposa i disposa de mitjans i de xarxes . El poder capaç de omplir en un sol dia de paraules tota Polònia. Capaç de mobilitzar milers de paraules i publicacions. El que ven i compra gat i llebre, gat per llebre. Finançament per bèstia grossa. Aquest poder. ARA VOL SILENCI. L’amo de les paraules reclama silenci!!!

Per què?? : Ho direm, ells els “amos de la història” , “els justos dels temps” , “la superioritat ètica i estètica” ells el “paradigma de la polis” , els administradors de la política , no poden permetre que el vençuts recuperin la paraula , no poden permetre que facin política!!!.

Ells ara no tenen paraules, o millor dit les paraules que tenen no els hi valen. Se’ls hi escapen entre els dits i els desesperen. La bona gent , la bona gent que els segueix i confia es desconcerta i crida , els defensa però no troba el bon argument. Les seves paraules es fan crit i ràbia , folla ràbia contra els que ara trenquem tímidament el SILENCI DELS VENÇUTS.

Ho hem viscut a Polònia, l’argument del crit, la desqualificació , la teoria de la conspiració per part d’un poder tan extens és la constatació de la manca d’argument: ON SÓN LES PARAULES ?? COM ÉS que L’AMO DE LES PARAULES NO TÉ PARAULA??

Solidarnosc sabem, sabem que si tingueren la raó o una aparença de raó, ens haurien omplert de PARAULES. Ells les tenen , ells les guarden Paraules que són de tots. Ells les administren. Per què no ens les donen?? Per què no donen les paraules dels qui les van cridar, dels que les van viure ?? Per què no fan públiques les GRAVACIONS d’HORTA.?? Si els hi anessin bé , si foren seves i bones per ells, ja les hauríem escoltat. Al Parlament, a les alcaldies, als despatxos amb llums potents a la cara ens les farien escoltar.

Volem les paraules. Senzillament que deixin escoltar les gravacions a qui és el legítim propietari: A aquells que les van dir, als seus familiars, als seus companys. Als ciutadans.

Aquells que tenen el patrimoni de la política, ens acusen de fer política, per reclamar les paraules!!! La paraula és la política , és la llibertat!! Ens volen en silenci, el silenci dels vençuts. Reclamem , no les nostres paraules. Reclamem les paraules que es van dir, les ja dites , el crit , el prec , la conversa ja història. A qui li fan por?? . VOLEM LES GRAVACIONS D’HORTA.


No , no i no, no tots som iguals. Iguals que ells no. Administradors de derrotes. Disposadors de silencis. No podem , no podríem compartit taula i mantell. No podríem asseure a escons colindants. Ens fan fàstic!!! Ells omplirien Terra Alta d’odi. Si a Polònia hi hagués un altre govern, veuríem pancartes, acusacions. Si en altres moments s’haguessin amagat proves. Veuríem, mobilitzacions , un soroll infinit . Paraules que nosaltres no ens atrevim a dir.

NOMES VOLEM LES GRAVACIONS D’HORTA. .
Ens volen confondre, volen fer veure que tots són, som, iguals. No tots no són, no som iguals : Uns ens roben la història, l’ètica , les paraules . Els altres s’equivoquen , perduts amb els silencis. Avançant a palpes . Un són Demòcrates, els altres s’ho diuen.

Nosaltres no seuríem a la mateixa taula , no estaríem al mateix escó. Entenem el sacrifici dels que ho fan. Però nosaltres no . Ho tornem a dir ens fan fàstic.!!!!! Un fàstic infinit, només vençut en tant som capaços d’administrar i vèncer el silenci.!!!