dimarts, 27 de gener del 2009

Els Temporals. Les conseqüències, les responsabilitats.

(APN) Agència Polonesa de Notícies. Varsòvia 2009-01-27.


Fonts relacionades amb els serveis d’Emergències, han denunciat la manca de previsió, la improvització que han patit els ciutadans durant l’episodi de fortes ventades que ha sofert el país. Alcaldes i ciutadans afectats han denunciat que per accedir al serveis d’emergència. Tardaven entre 30 minuts i més de 2 hores en ser atesos pel 112, “donava línea però no l’agafava ningú”. Ha declarat un treballador de la sala 112, “es va activar el Pla d’Emergència però no es va reforçar la Sala 112". El personal de la sala era insuficient 12 persones havien d’atendre, coordinar, les emergències de tota Catalunya. “Nomes es va reforçar en una persona”.

El govern de la Generalitat, per la seva banda ha recordat la excepcionalitat del fenomen meteorològic. Com ja va fer amb els temporals i les conseqüències als ports i platges, fa unes setmanes, amb la sequera fa uns mesos, amb rodalies amb l’apagada a Barcelona, amb l’aeroport , amb rodalies. “La excepcionalitat és la mare de totes les causes”.

El sindicat Solidarnosc (a la clandestinitat) ha recordat que sempre són els govern poc democràtics i de països poc desenvolupats els que utilitzen aquest tipus d’excusa i on les conseqüències acaben essent “no excepcionals” o habituals i ha recordat com a altres repúbliques bàltiques, on la força de vent era la mateixa, no així les conseqüències.
“La meteorologia és, com tot, sensible a la democràcia i el bon Govern” “Això que hem vist és més possible a Polònia que a altres llocs”


Finalment ha fet una pregunta: On era el President del comitè Central i President del Govern ? On és??

On ESTAVA MONTY??? ON ESTÀ WALLY?