dilluns, 26 de gener del 2009

Comunicat per a us intern dels militants del sindicat


Reunits a les drassanes de Gdansk , al costat del mar Baltic junt a la desembocadura del Vistula:

Preocupats per la deriva de la política del nostre país, hem detectat una forta ofensiva per desqualificar el nostre sindicat i fins i tot per afeblir el sentiment patriòtic dels polacs. Ens anomenen la “crosta polaca”. Ho fan reconeguts funcionaris , “intelektuals organiks de l’aparato”, l’ofensiva és important i regressiva.


Cal no depreciar-la , però també cal valorar-la en el seu context. La capacitat de penetració del nostre sindicat , la fortalesa de la nostra cultura , la consciència del nostre poble ha resistit anys de propaganda soviètica , segles de voluntat annexionadora del imperis veïns. No ens han pogut vèncer. I com es sabut, si no pots vèncer uneix-te a l’enemic. Aquet és el perill. Ens voldran penetrar, ens voldran ocupar, ens voldran infiltrar i fins i tot presidir. Ens voldran MANIPULAR i desvirtuar. Més en el mon de ficció en que ens movem. On tot és possible. Qui canviï la ficció canviarà la realitat. Per això fem una crida a tots el militants i simpatitzants a estar atents, a defensar i col·laborar amb aquesta secció…

Solidarnosc


Solidarnosc.
nec temere, nec timide: Ni poruca, ni tímida)
Sindicat lliure professional i autogestionari junt amb Solidaritat rural:

Fa pocs anys, als anys 80...... a Polònia vam néixer. Teníem i tenim consciència de pàtria i de llibertat. Avui també tenim historia i experiència.

Tots coneixeu la Polònia real: Surt cada setmana al mitjans de comunicació, els personatges són coneguts i saludats. Alguns són tant populars que fins i tot fan anuncis.

Nosaltres volem ser una veu critica, irònica . No volem suplir la realitat, només condicionar-la. Som bàsicament anti-totalitaris . Estem en contra de l’imperi soviètic i per tant de tot “Gran imperi”. Creiem en les petites pàtries i en la llibertat. Entre altres coses perquè és la nostra petita pàtria i la nostra llibertat. No en tenim altra. No hi ha poble ni pàtria sense llibertat. No es possible la llibertat sense diversitat de veus. La nostra en vol ser una, no “única” però si una.

Himne de Solidarnosc