diumenge, 1 de març del 2009

LA POCIÓ MÀGICA???


AGUSTI preparant la marmita amb savina turifera.



Ai Polònia!!!! Quina gent més estranya són aquests soviètics!!!! Ara descobreixen una nova espècie botànica. La poció màgica en perill. Es que en són de ras aquest Soviètics. Com deia un dels bons militants de Solidarnosc. Aquests ecologistes de ciutat venen a donar-nos lliçons a nosaltres que sempre hem viscut amb, de i a la terra. Tota la vida de pagès i un soviètic de ciutat ens vol “salvar” i vol “salvar” el camp , el cel i l’aigua. Déu que en són de rars aquests romans!!. oi que sí Obèlix!!!

Aixó era el que es preguntava el diputat Agusti Lopez. Un del millors diputats , gran alcalde i millor persona. Aquí un resum de la seva perplexitat, extreta del diari de sessions de la comissió de medi ambient del Parlament..

El Sr. López i Pla


La proposta de resolució té a veure amb el descobriment d’una nova espècie d’arbre per a Catalunya, no que sigui nova espècie de la comunitat científica, sinó a Catalunya a la part nord de la Vall Ferrera, al Pallars Sobirà.
Certament, és curiós que en dia d’avui un territori com Catalunya que s’ha destacat en el món científic per haver disposat de notable botànics, es descobreixi encara avui dia un arbre nou per a la botànica catalana. No es tracta d’un insecte ni d’una papallona nocturna, és un arbre d’una certa envergadura, la savina turífera.Curiosament, la població localitzada, a l’àrea nord del Pallars Sobirà, és la més abundant de la serralada pirinenca, doncs hi ha una segona població important a la conca alta de la Garona, a la frontera francesa amb la Vall d’Aran, més reduïda que la pallaresa, prop de la població de Marignac, Marignac està molt a prop de tres pobles que són famoses, perquè es va fer la primera reintroducció de l’ós per part delMinisteri de Medi Ambient francès, estem parlant d’[Arlot #] , Saint Beat i [Melés #].Bé, aquests fets susciten dues consideracions al meu entendre i a l’entendre del nostre grup, que són, en primer lloc, quan el Departament de Medi Ambient fa la notificació a la premsa que s’ha trobat un arbre nou per a la botànica a Catalunya,s’expressa d’una manera que la gent de la Vall Ferrera que ha conviscut, no cinquanta anys, no cents anys, no mil anys, sinó més temps amb aquesta mateixa espècie, és a dir, ells ja sabien que aquella espècie vegetal era present a les seves muntanyes, i ho sabien tant que la utilitzaven per una cura, en aquest cas per rebutjar un mamífer que ataca determinat bestiar casolà, realment el Departament li falta la sensibilitat per expressar que la comunitat local coneixia la presència d’aquest arbre i que el que es fa merament és subratllar que aquell arbre és diferent, és únic per a la ciència, però la població d’aquells pobles, d’aquella comarca coneixien aquell arbre de tal manera que fins i tot havia fet la seva experiència que servia per curar o per a alguna utilitat casolana.