diumenge, 22 de febrer del 2009

AQUESTS MALEÏTS ROEDORS.

Hem seguit amb preocupació els esdeveniments de Veneçuela. A Veneçuela hi ha molts demòcrates polacs exiliats. Lluitadors per les llibertats , socialistes , republicans , catalanistes. Etc. A tots i crec poder-ho dir, els hi preocupa Hugo Chavez i la seva pretensió d’encarnar el socialisme del segle XXI. Un socialisme en el que ni ells, ni molts poden creure. Un socialisme fet de demagògia , burocràcia, ressentiment, llocs comuns i poques aportacions als nous problemes de la gent, de Veneçuela i del món.

Un amic exiliat a Veneçuela m’envia un retall de premsa i em diu: Aquests maleïts que aixequen barreres entre la gent de bona voluntat, aquests que no volen que tu i jo , que molts pugéssim compartir esperances , més enllà de la lluita pel poder. De la seva lluita pel poder. Que ens posen etiquetes en lloc de buscar l’entesa, la complicitat per una millor distribució de la riquesa i per una societat més igualitària i més justa. Conec mols demòcrates , mols lliberals , molts socialdemòcrates que podríem treballar junts a Veneçuela i a altres llocs. Molts que veiem com un país ric malbarata el seu petroli i cada dia crea més pobres i menys Veneçuela. Com destrueix petits empresses i llocs de treball. Cacics al país dels cacics. Déu meu .. els hi va bé per conservar el seu poder. Maleïts....Aquets maleïts ratolins estan per tot arreu..

També aquí. Sí també aquí . Pocs dies després del referèndum a Veneçuela. Ens trobem amb un escrit del conegut reaccionari Joan Ferran. Recupero la notícia que em va fer arribar un exiliat polac. “ Estos malditos roedores” que ens van roent l’anima demòcrata del món:


18 de Febrer de 2009
Chavez i els amnèsics interessats
El president Hugo Chavez ha guanyat el referèndum i ho ha fet amb totes les garanties exigides en un sistema democràtic....... Joan Ferran .

11 de febrero 2009. Lech quitó la máscara


El termómetro de cómo va el avance del totalitarismo en Venezuela, lo mostró la noche del martes Hugo Chávez, cuando ordenó al Canciller Nicolás Maduro que le prohibiera la entrada al país al luchador social y Premio Nobel de la Paz, Lech Walesa. Con esta radical posición Chávez perdió de todas, todas: se quito el antifaz de demócrata ante el mundo.Ésta es la segunda vez en menos de cinco meses que el Gobierno le impide a Walesa la entrada al país. A finales de octubre, la negativa......
Lech Walesa, democrata polac i fundador de Solidarnosc.

El socialisme del segle XXI representat per Chavez (Hugo) I Ferran (Juan). Seria de riure si no fos que ja no ens queda boca per riure.

1 comentari:

Krupp ha dit...

Si, si, és molt preocupant que mane Chávez. Llàstima que guanyi les eleccions, no? Així que la "democràcia" és bona només si guanya el vostre candidat, no? Per cert, tots estos demòcrates, liberals i socialdemòcrates que anomeneu al text on estaven abans d'arribar Chávez? Van aconseguir alguna cosa?