dijous, 26 de març del 2009

ON ÉS MONTY?????



Portem uns quants dies callats. Estem estorats. Ens creiem haver-ho vist tot, doncs no.

A La Polònia real, la de TV·3 es preguntaven: On està Monty? Un joc molt semblant al que proposàvem als nostres escrits. Pura casualitat. Coses que passen, també els eslògans d’altres blogs de la ribera del Vistula apareixen a indrets insospitats. Coses que passen. A lo que anàvem: TV3 preguntava On està Monty? Nosaltres tenim la resposta. Està on pot estar.

Els despropòsits del conseller Saura i del seu sumís escolanet Boada era una història anunciada, el seu destí era conegut. Tothom sabia que donar-li la conselleria d’Interior era una solemne bajanada. I se li va donar. Algun savi intel·lectual va interpretar que era una mostra de la "intel·ligència" de Montilla. I ho era. Una clara mesura de la intel·ligència i capacitat de Montilla i del seu respecte pel país. Un Montilla que li deu la presidència a un pacte entre minoritaris ( legítim , però difícil de governar) i que per tant esta atrapat i condicionat; va decidir donar Interior a aquell que tothom sabia que fracassaria . I Universitats a Huget!!!!! Un viatge sense retorn. Montilla no pot , no té poder per fer canvis al govern i per tant qualsevol fracàs d’un conseller se’l menja amb patates ell i.... lo que es pitjor el País. És trenca una peça i no hi ha recanvi. Cada partit té la seva quota de poder. I saben això, l’intel·ligent Montilla decideix fer-ne una de Jaimito ( les maragallades eren més intel·ligents) una de Jaimito , un “invento del TBO”. Oblidant que el fracàs d’un conseller al que no tens poder per canviar acaba afectant al president que l’ha nomenat. Acaba desprestigiant al país que el mante.
On és Monty ?? doncs , on pot ser..... dissimulant i mirant cap un altre lloc. Ell es el responsable de haver fet Saura conseller d’Interior, saben que no el podia rellevar . Què pot fer ara? Res, esperar. Trits destí d’un president. Justa mesura de la seva intel·ligència i capacitat. Una mostra del principi de Peter : Montilla fa temps que ha superar el seu nivell de competència i preparació.
Ara els hi toca apretar el cul a la cadira i esperar que escampi. “Jaimitades, invents del TBO”. Les maragallades tenien més dignitat, més contingut i a la fi assumia més les seves responsabilitats.

Cada un arriba on la seva formació i capacitats li permeten. Jugar a que es cremi el del costat , quan un és el president és una manca de respecte al país impressionant i una tonteria política difícil de justificar. On esta Monty? On pot estar!!! Amagat i “a la pancha del bou que ni neva ni plou”.

Polònia, la no-real ens ho mirem, Solidarnosc ara pensem que no deu dimitir ningú. Com més dies passen més escamparà la boira i més clar ho tindrem els polacs. Cap presa. Dia que passa, soviètic que es retrata. Fins que el bou vulgui. Fins que el bou dels catalans vulgui i exploti.

On està Monty ???: A la pancha de l bou que ni neva ni plou!!! Que duri......O no???